Afstuderen bij Onyourline

profielfoto van Eef Haaima
Geschreven op 2 juli 2021 door Eef Haaima
Eef Haaima

Sinds eind juni hebben wij ons aangesloten bij het hardwerkende, creatieve, knappe en leuke team van Onyourline. Wij zijn Nena en Eef en de afgelopen 5 maanden hebben wij onze studie afgesloten bij Onyourline. Met succes, want wij zijn beiden afgestudeerd! Hoe wij dit deden en wat je kunt verwachten als afstudeerder bij Onyourline vertellen je graag. Lees hier over onze afstudeerreis in de online marketing wereld.

Nena

Ik ben Nena, 21 jaar en studeerde Food&Business aan de HAN in Nijmegen. Ik werk sinds juni 2020 bij Onyourline en heb dit vanaf februari 2021 gecombineerd met het afstuderen. Ik kreeg een eigen klant Hogshead, waarvoor ik een onderzoek en online marketing activiteiten startte. Een spannende, maar hele leuke uitdaging. Met de hulp van mijn stagebegeleidster (en collega) Julia heb ik de website en markt van Hogshead geanalyseerd, campagne uitingen ontworpen en social media campagnes opgezet. Ik kreeg veel vrijheid van zowel Julia als de klant zelf, om zelf dingen te onderzoeken en bedenken. Een foutje maken hoort er af en toe bij, maar dat is het proces waar ik ontzettend veel van heb geleerd.

Iedere dag leerde ik veel van Julia en mijn andere collega’s, die graag tijd voor mij vrijmaakten en een handje meehielpen bij mijn project. Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik komende zomer parttime bij Onyourline. Hopelijk kan ik dit blijven combineren met mijn vervolgstudie. In september start in namelijk met de pre-master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit.

Eef

Eva Haaima

Om de verwarring met mijn naamgenoot Eva Koppelman te voorkomen werd ik in het begin nog aangesproken als Eva H, Eva junior, Eva 2.0. Inmiddels heb ik bij Onyourline een nieuwe identiteit gekregen. Vanaf nu stel ik me voor als Eef, online marketeer, 22 jaartjes jong en een echte Nijmegenaar.

In 2017 begon ik aan de opleiding Communicatie en al snel kwam ik erachter dat ik de creatieve kant op wilde. Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage had ik een paar wensen: ik zocht een plek waar ik mijn talenten kon ontwikkelen, veel kon leren en waar gezellige vrijmibo’s waren. Onyourline vinkte al deze criteria af en dat is waar onze samenwerking begon. Nu, 5 maanden later, heb ik mij aangesloten bij het leukste online marketing team van Nijmegen. Een betere uitkomst van je afstuderen en start van je carrière kun je bijna niet hebben!

Wat hebben wij gedaan?

Waar Nena voor haar klant Hogshead afstudeerde, deed ik (Eef) een intern onderzoek bij Onyourline. Hierin keek ik naar de concurrenten, de huidigeklanten, de potentiëleklanten en onze medewerkers. Dit allemaal om Onyourline te optimaliseren, zodat wij in de toekomst onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Het resultaat van mijn onderzoek is de opzet van een online campagne, waarin wij ons DNA op de juiste manier overbrengen naar potentiële klanten. Ook is er gekeken hoe wij de offline samenwerking kunnen optimaliseren tussen klant en medewerker, maar ook tussen medewerkers onderling. Dit alles om ervoor te zorgen dat wij hoogwaardigekwaliteit kunnen leveren aan onze klanten.

Waarom is Onyourline de plek om af te studeren?

Onyourline is open organisatie en je voelt je meteen onderdeel van het team. Vanaf moment één word je behandeld als collega en niet als stagiair, wat erg prettig is maar ook veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Beiden kregen wij veel vrijheid binnen ons afstudeerproject. Hierdoor kregen wij de kans om onze kwaliteiten te laten zien maar ook om onze persoonlijke interesses te ontwikkelen. Doordat het team van Onyourline bestaat uit online marketeers met verschillende specialisaties, konden wij veel van deze online marketing aspecten leren. Zo hebben wij van Sjoerd veel technische kneepjes van het vak geleerd, heeft Patrick onze creativiteit aangescherpt en leerde Ivo ons op de juiste manier teksten schrijven (zoals deze 😉 ).

Behalve dat het werk ontzettend leuk is, is de sfeer binnen Onyourline er eentje die je niet vaak tegenkomt. Je kunt ons meer zien als een grote vriendengroep waarin iedereen lekker zichzelf is. Wij gaan in ieder geval met veel zin naar ons werk!

Wil jij dit ook?

Ga jij afstuderen in februari en ben jij opzoek naar een professioneel, hardwerkend en vooral gezellig bedrijf? Dan is Onyourline een goede match voor jou. Bel, app of stuur een mailtje en wie weet sluit jij binnenkort aan bij het team van Onyourline.