Artificial Intelligence (AI) in online marketing: ontmoet onze nieuwste collega!

profielfoto van Daan Gommans
Geschreven op 9 november 2023 door Daan Gommans
Daan Gommans

Bij Onyourline vinden we het leuk om in de nieuwste trends en ontwikkelingen van online marketing te duiken. We begrijpen dat de digitale arena voortdurend verandert, en dat Artificial Intelligence (AI) de nieuwe sleutel tot online succes is.

We moedigen iedereen in ons team aan om continu bij te blijven en hun skills verder te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is het volgen van trainingen. In deze blog vertellen we graag hoe AI ons als waardevolle “extra collega” helpt om de kwaliteit en efficiëntie van onze dienstverlening aan klanten te verbeteren.

AI in marketing – wat is het?

Allereerst, laten we eens kijken naar de essentie van AI. AI, of Kunstmatige Intelligentie, verwijst naar systemen en technologieën die in staat zijn om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Deze technologieën kunnen zelfstandig leren, beslissingen nemen en zich aanpassen aan veranderende omstandigheden.

AI wordt gevoed door enorme hoeveelheden data, en dit brengt ons ook meteen bij het volgende punt.

AI’s populariteit verklaard

AI heeft de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt, en dat is grotendeels te danken aan twee cruciale factoren. Ten eerste, de opkomst van geavanceerde AI-modellen zoals ChatGPT en Google Bard heeft het potentieel van AI duidelijk gemaakt voor onder andere natuurlijke taalverwerking en content generatie. Ten tweede, de overvloed aan beschikbare data stelt AI-systemen in staat om beter te presteren dan ooit tevoren.

ChatGPT en Google Bard

De kunst van Prompt Engineering

Een belangrijk aspect in het effectief gebruik van AI is prompt engineering. Dit houdt in dat je de juiste instructies (prompts) geeft aan het AI-model om de gewenste output te krijgen. 

Prompt Engineering is als het stellen van de juiste vraag aan een slimme assistent. Het vereist kennis, vaardigheden en begrip van hoe AI-modellen werken, maar het resultaat is verbluffend. 

Bij Onyourline hebben we geleerd deze kunst te beheersen om de beste resultaten voor onze klanten te behalen. Een paar sprekende voorbeelden van onze diensten waarbij we prompt engineering met succes toepassen, zijn:

 • Contentcreatie
  Generatieve AI kan onder andere worden ingezet om boeiende blogartikelen, productbeschrijvingen en social media posts te schrijven. Door de juiste prompts te ontwerpen kunnen wij AI-modellen sturen om content te produceren die naadloos aansluit bij de behoeften en interesses van de specifieke doelgroep.
 • Zoekmachine optimalisatie
  We gebruiken prompt engineering om teksten van webpagina’s te optimaliseren voor specifieke zoekwoorden en in de gewenste structuur te plaatsen. Zo bereiken we een hogere ranking in zoekmachines.

“Geen enkele door AI gegenereerde tekst gaat onze deur uit zonder een menselijke touch. We zetten ons in om elke AI-tekst te redigeren tot deze niet alleen spot-on is qua inhoud, maar ook een menselijk gevoel en de juiste toon heeft. Dit is onze sleutel tot communicatie die écht bij de doelgroep binnenkomt.”

 • Google Ads
  Prompt engineering helpt ook om effectieve en persoonlijke advertentieteksten en -koppen te genereren. Door specifieke prompts in te stellen, zoals doelgroepinformatie, unieke verkoopargumenten en zoekwoorden kan AI advertentie inhoud creëren die opvalt en aanspreekt bij de beoogde doelgroep.
Prompts voor ChatGPT

Benieuwd hoe we de kracht van AI inzetten voor jouw online marketing succes? Laten we samen de toekomst van jouw bedrijf of merk vormgeven! Plan nu een vrijblijvende kennismaking en ontdek de mogelijkheden van onze AI-strategieën.

Marketing-taak? There is an AI for that!

AI is booming en het grote voordeel daarvan is dat ontwikkelingen elkaar zeer snel opvolgen. Bedrijven hoeven het AI-wiel gelukkig niet opnieuw uit te vinden, maar kunnen gebruik maken van tal van bèta AI-tools. 

Dagelijks werken we bij Onyourline met een breed scala aan AI-tools en breiden we onze gereedschapskist verder uit. Zo weten we goed welke tools bij de specifieke behoeften van onze klanten passen en kunnen we onze favoriete AI-instrumenten op maat inzetten.

Een paar van Onyourline’s favorieten:

 • Theresanaiforthat – Onze startpagina voor AI-tools. Nieuwe marketing taak? Dit is waar we starten!
 • Cleanup.pictures – Verwijder binnen enkele seconden ongewenste objecten, defecten, mensen of tekst uit foto’s. Zo optimaliseren we efficiënt beeldmateriaal zonder tussenkomst van Photoshop of andere programma’s.
 • Synthesia – Zet tekst om naar video’s. Een handige tool voor bijvoorbeeld de creatie van uitlegvideo’s bij je producten.
 • Tidio – Combineer AI en menselijke ondersteuning voor een uitstekende klantenservice. Help elke websitebezoeker aan het gewenste antwoord!
 • En als extraatje: een tool om de kracht van AI in werking te zien:
  Thispersondoesnotexist – AI genereerde mensen die niet echt bestaan.

AI als aandrijver van succes

Geef jouw online succes ook een boost! Bij Onyourline combineren we onze kennis en ervaring van online marketing en AI met slimme prompts en tools om de kwaliteit en efficiëntie van onze marketing diensten continu te verbeteren. Dit stelt ons in staat om resultaten te behalen die voorheen ondenkbaar waren.

Ethiek, Europese richtlijnen en gedragsregels

Terwijl we de kracht van AI benutten, zijn we ons ook bewust van de verantwoordelijkheid die hierbij hoort. We kennen de belangrijkste ethische overwegingen, richtlijnen en gedragsregels met betrekking tot AI. In ons werk streven we ernaar om AI altijd op een verantwoorde en transparante manier in te zetten, met respect voor privacy en data-integriteit.

AI als auteur

Weten wat AI voor jou kan betekenen?

Samen ontdekken we graag hoe we AI kunnen inzetten voor jouw online marketing strategie. Plan vrijblijvend een kennismaking en profiteer ook van de kracht van AI.

Vul hieronder je gegevens in

Daan Gommans