De SEO trends van 2016

profielfoto van Daniel Derks
Geschreven op 10 maart 2016 door Daniel Derks
Daniel Derks

2016 is van start gegaan. Wat zijn dit jaar de trends op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Hoe kun jij er voor zorgen dat jouw website in 2016 goed gevonden wordt? We weten natuurlijk nooit hoe Google zich gaat ontwikkelen, maar wij voorspellen dat onderstaande punten steeds belangrijker worden in 2016 om goed vindbaar te zijn!

Gebruikerservaring

Hoe makkelijk navigeer je door jouw website? Het is belangrijk voor de bezoeker om gemakkelijk zijn of haar doel te bereiken. Ook voor Google wordt de gebruikerservaring steeds belangrijker.

Mobiel!

Sinds oktober 2015 zijn er meer mobiele dan desktop zoekopdrachten bij Google. Mede daarom geeft Google mobiel vriendelijke websites voorrang in de zoekresultaten. Werkt jouw website niet goed op een mobiel apparaat? Dan word je minder prominent getoond in de zoekresultaten.

Video

Video is steeds belangrijker voor een goede zoekmachine optimalisatie. Youtube is de op een na grootste zoekmachine gekeken naar het aantal zoekopdrachten. Dit heeft voornamelijk te maken met het toenemende gebruik van smartphones. We kijken liever video’s op een mobiele telefoon dan dat we teksten gaan lezen. Video’s zorgen er voor dat de bezoektijd op de website langer wordt, wat de kwaliteit in Google’s ogen weer verbeterd.

Lokaal

In 2016 is lokale SEO belangrijker dan ooit! Dit komt mede door de sterke groei van smartphones. Mensen zoeken vaak op hun mobiel naar iets in de omgeving. Daarom is het van belang om te controleren of jouw lokale vermeldingen nog up-to-date zijn. Als iemand op jouw bedrijfsnaam zoekt, krijgt hij of zij aan de rechterkant in de zoekresultaten jouw bedrijfsinformatie te zien.

Snelheid en veiligheid

Al een tijdje is de snelheid van jouw website een onderdeel dat bepalend is voor jouw ranking en dat blijft het nog steeds. Een website met een snelle laadtijd zorgt ervoor dat de bezoekers niet snel afhaken doordat ze ongeduldig worden.

Ook veiligheid wordt een steeds belangrijker aspect. Een website die beveiligd is met HTTPS krijgt een streepje voor bij Google. HTTPS zorgt ervoor dat gegevens op een veilige manier worden uitgewisseld.

Benieuwd of bovenstaande trends op jouw website goed toegepast zijn? Neem vrijblijvend contact op!