Home > Blog > Het verschil tussen SEO & SEA

Het verschil tussen SEO & SEA

Binnen online marketing wordt vaak gesproken over de termen SEO en SEA. Maar wat is dit nou precies en wat is het verschil? Wij leggen het je uit!

SEO – Search Engine Optimization

Search Engine Optimization, ook wel SEO genoemd, is de basis van jouw website. Simpel gezegd is het ervoor zorgen dat jouw site zo hoog mogelijk gevonden wordt in de gratis zoekresultaten van Google. Om dit te bereiken dien je aan heel wat regels en voorwaarden te voldoen. Daarnaast is het ook van groot belang om een duidelijke strategie te hebben, zodat je op de juiste zoekwoorden gevonden wordt en je op deze manier de juiste doelgroep bereikt.

SEA – Search Engine Advertising

Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine advertenties, zorgt ervoor dat je meer bezoekers naar jouw website genereerd via advertenties. Het draait erom dat je doelgerichte campagnes bouwt, met de juiste zoektermen, het juiste budget en de juiste doelgroep. Deze aspecten kun je allemaal zelf bepalen, hierdoor ga je gericht te werk.

Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de verschillen tussen SEO & SEA:

 

SEO SEA
Gratis Betaald
Positie in Google wordt bepaald door Google Positie in Google wordt bepaald door de adverteerder
Lange termijn resultaat Direct resultaat
Campagnes kunnen continue worden bijgesteld door de diverse rapportage- en optimalisatiemogelijkheden. Hierdoor kan je het meeste uit je budget halen.

 

Heb je vragen over onze diensten?

Neem contact op