Instagram bedrijfsprofiel aanmaken

profielfoto van Robin Moors
Geschreven op 28 februari 2018 door Robin Moors
Robin Moors

Sinds kort is het mogelijk om je “normale” Instagram account om te zetten naar een zakelijk account! Voorheen was het niet mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken op Instagram. Hierdoor was er ook weinig data te analyseren van je account. Je kon zien hoeveel volgers je hebt en hoeveel likes je foto’s krijgen, maar dat was het zo ongeveer wel.

Hoe zet je een Instagram account over naar een bedrijfsprofiel?

Het omzetten is simpel: Ga naar de instellingen. Onder het kopje “account” kun je klikken op “overstappen op bedrijfsprofiel” en het is geregeld. Voorwaarde is wel dat je de Facebook pagina van je bedrijf beheert, want daar wordt het Instagram bedrijfsprofiel aan gekoppeld.

Eindelijk meer statistieken

Een belangrijk voordeel zijn de statistieken. Eindelijk is het mogelijk om meer informatie te verkrijgen over het bereik van je berichten: hoe vaak is het bericht bekeken, wat is het unieke bereik, wat is de betrokkenheid. Ook krijg je meer informatie over je volgers waaronder geografische gegevens en tijden waarop zij actief zijn. Heel handig om berichten die je deelt beter te timen om je bereik optimaal te krijgen. Let wel op dat deze informatie pas beschikbaar wordt wanneer het bedrijfsprofiel een week actief is.

Meer voordelen van een Instagram bedrijfsprofiel

  • Net als op Facebook wordt het mogelijk om via een button direct contact op te nemen met het bedrijf. Dit kan een belknop zijn, maar ook een link naar een e-mailadres.
  • Het is mogelijk om je adresgegevens te delen op je bedrijfsprofiel. Bijvoorbeeld handig voor bedrijven met een fysieke winkel.
  • Het is vanaf nu ook mogelijk om direct te adverteren via je Instagram account. Voorheen kon dit alleen via Facebook.
  • Voor het publiek op Instagram wordt het onderscheid tussen bedrijven en personen duidelijker. Als bedrijf kun je bovendien je Instagram account professionaliseren.
  • Twijfel je of je wel over moet gaan naar een bedrijfsprofiel? Je kunt het account altijd weer terugzetten naar een “normaal” account.

Heb je hulp nodig of wil je meer weten over het Instagram bedrijfsprofiel of social media marketing? Neem gerust contact op of stuur een berichtje via de chat!