Lokaal vindbaar met Google Mijn Bedrijf

profielfoto van Robin Moors
Geschreven op 30 augustus 2017 door Robin Moors
Robin Moors

Lokaal hoger scoren in Google? Het optimaliseren van je Google Maps vermelding zorgt voor een verhoging van de zichtbaarheid van je bedrijf in de omgeving. Hierdoor bereik je meer klanten uit je eigen buurt! Allereerst is het belangrijk dat je jouw bedrijf aanmeldt bij Google Mijn Bedrijf.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een samenvoeging van Google+ en Google Places voor bedrijven. Dit account is de basis voor de lokale vermeldingen in Google: in de zoekresultaten en Google Maps.

In Google Mijn Bedrijf kun je de volgende informatie vermelden:

  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Website URL
  • Bedrijfsfoto’s: logo, buitenkant pand, binnenkant pand, team, etc
  • Openingstijden, ook de afwijkende openingstijden!
  • Bedrijfscategorie(ën)
  • Berichten publiceren in Google Mijn Bedrijf: posts, evenementen & acties (hierover later meer!)

Het is van belang om je account altijd up to date te houden, zodat je bedrijf relevant blijft voor potentiële klanten.

Mocht er al een bestaande locatie zijn en heb jij geen toegang tot deze pagina? Claim deze dan. Dit doe je door een verificatiecode aan te vragen. Deze krijg je per post of per telefoon doorgestuurd.

Waarom is lokale vindbaarheid belangrijk?

Tegenwoordig wordt er meer online gezocht via een mobiel dan via een desktop. Mensen zoeken vaak op hun mobiel wanneer ze onderweg zijn naar lokale bedrijven of diensten. Dan is het natuurlijk de bedoeling dat jouw onderneming bovenaan komt te staan! Mensen die onderweg zijn, zijn vaak actiegerichter. De kans op een conversie is dus groter!

Tips om beter lokaal gevonden te worden

  • Sinds kort is het mogelijk om Google Posts in Google Mijn Bedrijf toe te voegen. Hiermee kan je berichten, acties en evenementen aanmaken die worden weergegeven in de zoekresultaten. Nieuwsberichten blijven 1 week zichtbaar in jouw Google vermelding.
  • Stimuleer recensies. Recensies in Google zorgen ervoor dat de zichtbaarheid van jouw bedrijf verbetert. Zeker wanneer jij laat zien dat je de feedback van jouw klanten waardeert. Dit kun je doen door te reageren op de recensies.
  • Maak niet meerdere pagina’s per adres aan. Als jouw bedrijf dubbel in Google Maps staat loop je het risico dat mensen niet je verrijkte profiel zien. Dit kan je oplossen door de minder verrijkte pagina te verwijderen. Houd er rekening mee dat het een aantal weken kan duren voordat je pagina ook daadwerkelijk verwijderd is.
google posts

Zo ziet de nieuwe functie ‘Google Posts’ eruit in de zoekmachine.

Wil jij ook graag beter lokaal gevonden worden in Google? Wij helpen je graag! Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden voor jouw bedrijf!