SEO Tips voor in 2017

profielfoto van Daniel Derks
Geschreven op 10 januari 2017 door Daniel Derks
Daniel Derks

Wil jij in 2017 scoren met jouw website in Google?

Vandaag geef ik je SEO tips om dit mogelijk te realiseren!

 • Mobielvriendelijke site
  In 2017 is het een echte must: een website die op mobiele apparaten goed werkt en leesbaar is. Het mobiele verkeer blijft toenemen, mensen zoeken tegenwoordig meer op een mobiel of tablet dan op een desktop. Wil je weten of jouw site mobiel vriendelijk is? 
  Meer lezen over hoe jij je kunt voorbereiden op mobile first? Lees het in ons eerder geschreven blog!
 • Verschillende soorten content, video, afbeeldingen, tekst
  Het is niet genoeg om je website alleen maar te voorzien van tekst. Trek je content daarom breder en maak gebruik van afbeeldingen en video’s. Hierdoor wordt je website beter vindbaar.
 • Interactie aangaan
  Een simpele manier om een betere positie in Google te krijgen is door interactie aan te gaan met de bezoekers van jouw website. Wanneer er gereageerd wordt op content, zorgt dit namelijk voor nieuwe content! Op deze manier word je content steeds rijker.
 • Gesproken zoekopdrachten
  De grote stijging in het aantal mobiele zoekopdrachten gaat gepaard met een stijging van het aantal gesproken zoekopdrachten. Omdat gesproken zoekopdrachten nogal verschillen van getypte zoekopdrachten, verandert ons zoekgedrag. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een gesproken zoekopdracht, is deze opdracht vaak langer en in vraagvorm. Voor SEO betekent dit dus dat je meer op zogenoemde ‘long tail zoekwoorden’ dient te richten.
 • Lokaal
  Voornamelijk doordat er steeds meer en vaker gebruik wordt gemaakt van een smartphone, is de lokale SEO aanpak van belang in 2017. Een mobiel maakt het de gebruiker steeds gemakkelijker om informatie te vinden over bedrijven uit de omgeving. Het is daarom van belang om je lokale vermeldingen in Google Mijn Bedrijf up-to-date te maken/houden.
 • Snelheid
  De laadsnelheid van je website is sinds kort ook een ranking factor in de mobiele index van Google. Benieuwd hoe snel jouw website is? Test de snelheid!
 • Veiligheid
  Zorg voor een veilige verbinding! Een beveiligde verbinding is onderdeel geworden van Google’s algoritme, wat betekent dat dit een ranking factor is voor de positie in Google. Het is dus van belang om jouw website te beveiligen met https. Dit kan middels een SSL certificaat, vaak te regelen via je webbouwer of hosting partij.

En nu: Aan de slag! Het is van belang dat je tijd blijft stoppen in SEO. Het is een on going proces. En ook belangrijk: Geduld… jouw website zal niet direct door het toepassen van bovenstaande tips op de eerste plaats in Google komen te staan, maar dit proces heeft tijd nodig. Daardoor is het belangrijk dat je maandelijks bezig blijft met SEO.

Wil je SEO liever uitbesteden? Neem dan contact met ons op!