Technische SEO analyse

profielfoto van Daniel Derks
Geschreven op 27 januari 2017 door Daniel Derks
Daniel Derks

De techniek van jouw website is en blijft een essentieel onderdeel voor jouw positie in Google. Het wordt ook een steeds belangrijker aspect doordat de gebruikerservaring meer in Google’s algoritme gaat meetellen.

Welke onderdelen binnen technische zoekmachine optimalisatie zijn belangrijk om aandacht aan te geven? Hieronder vind je een duidelijk overzicht:

 • Indexeerbaarheid
  Een duidelijke interne linkstructuur is belangrijk om goed geïndexeerd te worden door Google. Zorg ervoor dat je niet een te diepe structuur hebt of loshangende pagina’s hebt, zodat er een duidelijk navigatie in jouw website zit.
 • Duplicate content
  Wanneer jij op twee verschillende pagina’s dezelfde inhoud hebt staan, weet Google niet waar hij de zoeker heen moet sturen. Je bent als het ware aan het concurreren met jezelf. Er zijn verschillende manieren om duplicate content te voorkomen, zoals een nofollow op de pagina te zetten.
 • Leesbare URL’s
  De opbouw van jouw url’s is voor zowel de bezoeker als Google een belangrijk aspect. Zorg ervoor dat alleen woorden van betekenis in de url te vinden zijn.
 • Redirects
  Gaat jouw website verhuizen naar een nieuwe url? Besteed dan voldoende aandacht aan redirects. Een redirect is een instelling die ervoor zorgt dat een oude pagina naar een nieuwe (vervangende) pagina gelinkt wordt.
 • Laadtijd
  Een snelle website zorgt ervoor dat de bezoeker niet afhaakt. Deze factor wordt ook meegenomen in het Google Algoritme die jouw positie in Google bepaald.

Door bovenstaande punten goed toe te passen, zorg je ervoor dat jouw website op technisch gebied voor Google goed in elkaar zit!

Wil jij jouw website ook SEO technisch goed opgebouwd hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op!