Wat zijn de voordelen van Google Ads?

profielfoto van Daniel Derks
Geschreven op 21 januari 2016 door Daniel Derks
Daniel Derks

De meeste mensen kennen Google Ads doordat ze tijdens het zoeken in Google de advertenties tegenkomen. Google Ads is het advertentieprogramma van Google waarmee je kan adverteren op de Google-websites, als ook op websites die gebruik maken van Google AdSense (Google Display netwerk).

Google Ads heeft enorm veel mogelijkheden en daardoor ook veel voordelen voor jouw bedrijf:

  • Direct resultaat: Door campagnes te maken in Google Ads wordt je gelijk getoond als er wordt gezocht op jouw ingevoerde zoekwoorden. Hierdoor ben je beter zichtbaar.
  • Specifieke doelgroep benaderen: Wil je alleen personen uit Nijmegen naar jouw website leiden? In Google Ads is het mogelijk om je te richten op specifieke doelgroepen op basis van locatie. Erg handig voor als je lokaal actief bent. Daarnaast kun je ook je advertenties op bepaalde tijdstippen weergeven, bijvoorbeeld alleen wanneer jouw bedrijf geopend is.
  • Controle en flexibiliteit: Controle over de kosten, zoektermen, geografische gebieden, dagen en tijdstippen, tekst, bestemmingspagina en de taalinstellingen van je doelgroep. Hierdoor bepaal je zelf de kwaliteit van je leads.
  • Gedetailleerde rapportages: Door te adverteren in Google verzamel je waardevolle informatie die je ook weer voor SEO kan toepassen.
  • Handige extensies: Extensies maken het nog aantrekkelijk voor de zoeker om op jouw advertentie te klikken. Je geeft hiermee extra informatie over jouw bedrijf. Dit zorgt ervoor dat jouw advertentie meer opvalt!

Ook warm geworden om aan de slag te gaan met Google Ads? Neem vrijblijvend contact met ons op!