Gilsing Wonen: Een nieuwe digitale merkbeleving
Als je meer woonplezier en comfort uit je meubelen wilt halen, dan zit je bij Gilsing Wonen goed. Vanaf het moment dat je bij Gilsing Wonen over de drempel stapt zijn de medewerkers van Gilsing Wonen betrokken bij de zoektocht naar het meubel dat precies bij je smaak, stijl en interieur past. Professionele interieurdesigners adviseren vrijblijvend in de showroom, maar een ritje naar jouw eigen huis is ze ook niet vreemd. De klantreis staat centraal en krijgt enorm veel aandacht bij Gilsing Wonen.
Online doelen
Gilsing Wonen wilde graag weten op welke manier ze duidelijk konden maken aan de (nieuwe) doelgroep dat zij zoveel meer zijn dan alleen de aankoop van dat nieuwe meubel. Hoe zien bestaande klanten Gilsing Wonen? Wat beleven de interieurdesigners dagelijks? Wat moet onze kernboodschap zijn? En nog veel meer vragen hielden de gemoederen bezig. Onderaan de streep moest het reilen en zeilen van Gilsing Wonen in een paar seconden begrepen worden in iedere online (en offline) uiting.
Dit soort vragen hebben we gesteld
Vanaf april 2020 zijn we gestart met een onderzoekstraject, samen met Gilsing Wonen. Samen hebben we aan de hand van verschillende modellen en theorieën vragen opgesteld die precies de kerninformatie gaven die we nodig hadden. Deze hebben we in de vorm van enquêtes opgestuurd naar een representatief deel van het klantenbestand en terug ontvangen met een geweldig respons van ongeveer 380 respondenten.
Daarbij hebben we veel gesproken en genoteerd over wat showroommedewerkers veruit het vaakst horen van tevreden en minder tevreden winkelbezoekers. Ook hebben we de showroommedewerkers om hun eigen mening gevraagd: Hoe zien zij hun werk en hun contact met de klant?
Zo hebben we alles snel inzichtelijk gekregen
De hele lading kwalitatieve en kwantitatieve informatie hebben we verwerkt door patronen op te sporen in de data. Bij de enquête werd dat al snel een optelsom van antwoorden, bij alle persoonlijk gestelde vragen zijn alle antwoorden opgeplitst in soort motivatie: Is dit een snelle en oppervlakkige motivatie of een motivatie die daar dieper onder ligt?
We hebben dit direct daarna erg concreet gemaakt door persona’s te maken, waardoor het meteen helder is tegen wie we het hebben in onze marketing en wat zij van ons verwachten.
Uw comfort, uw woonplezier
Nadat we alles inzichtelijk hadden, kwamen er al snel twee grote hoofdlijnen naar voren: Comfort en woonplezier. Om dit ook treffend en helder te communiceren, hebben we daar meteen de kernboodschap van gemaakt. Al ontbrak het persoonlijke gedeelte dat we zo vaak terug hoorden van de showroommedewerkers. Daarom is ‘uw’ twee keer toegevoegd, zo is het duidelijk dat het om hoe de klant de deur uit gaat: Met nieuw woonplezier en comfort.
Hoe breng je ‘woonplezier’ en ‘comfort’ tegelijk in beeld?
Nu we tekstueel de boodschap helder hadden, moest dit nog ondersteund worden door direct te herkennen (en vooral direct te begrijpen) beelden. De uitdaging was dus om woonplezier en comfort in één opzicht herkenbaar te maken. Dit hebben we gedaan door scènes te creëren rondom meubelen die in z’n geheel zichtbaar zijn: Van bovenaf. Uiteraard met personen, zodat zichtbaar is welk woonplezier en welk comfort de klanten van Gilsing Wonen beleven aan hun meubelen.
Wat er gebeurt als je een nieuwe merkbeleving in de praktijk brengt
Om de nieuw bedachte strategie ook daadwerkelijk op merkniveau maar ook op individueel productniveau in de praktijk te brengen, hebben we de volgende digitale zaken grootschalig ingezet:
- SEA – Verwerking van nieuwe kernwaarden en Tone-of-Voice in advertentietekst
- Social Ads – Nieuwe bovenaf-perspectief verwerkt in beeldmateriaal, kernwaarden worden zichtbaar.
- Conversie optimalisatie – De website meer toegespitst op het traject om de aankoop heen.
- Copywriting – Verwerking van nieuwe kernwaarden, gericht op de behoeftevervulling voor de klant.
- Blogs – Blogs die aansluiten op de informatie- en oriëntatiebehoefte die de klant heeft voor de aankoop.
- E-mail marketing – De doelgroep op een nieuwe manier vragen iets te doen, gericht op woonplezier en comfort.
Hier zie je een voorbeeld van hoe we de nieuwe strategie op merkniveau in de praktijk hebben gebracht: