Job Marketing

Trek niet alleen veel, maar ook de juiste kandidaten aan met job marketing

Tegenwoordig is een vacature op je website of een vacature overzichtpagina plaatsen niet het middel om de juiste kandidaten aan te trekken. Om deze boodschap bij de juiste doelgroep te krijgen is het cruciaal om job marketing in te zetten. Met job marketing gaan wij proberen via verschillende marketinguitingen jouw ideale kandidaat te bereiken.

De voordelen van job marketing

  • Groter bereik van je vacatures, ook onder de latent werkzoekenden
  • Hogere respons op je vacatures
  • Kostenbesparing
  • Hogere kwaliteit van kandidaten
  • Kortere time-to-hire
  • Het uitdragen van een positief werkgeversimago

”Zichtbaar zijn in vacaturebanken is niet meer voldoende op de krappe arbeidsmarkt. Vind jouw droomkandidaat door jouw specifiek getargete doelgroep te bereiken met een triggerende boodschap en via de juiste kanalen.”

Jorn
Jorn cirkel foto

Hoe werkt job marketing?

Net als bij recruitment marketing bereik je met job marketing jouw ideale kandidaat door middel van het gebruik van campagnes. Deze campagnes draaien volledig om de openstaande vacature en zijn gericht op de doelgroep die je zoekt. Deze doelgroep hebben wij volledig voor jou geanalyseerd om zo alle interesses en kenmerken duidelijk in beeld hebben. Naast dat je onder de aandacht komt van werkzoekenden, bereik je ook de latent werkzoekenden. Zij zijn niet actief op zoek naar een nieuwe baan, maar deze doelgroep maakt door de campagne wel een overweging om te solliciteren.

Door het inzetten van een op maat gemaakte advertentie zal je een optimale response krijgen. Er zijn daarbij verschillende manier van adverteren:

  • Google recruitment
  • Display advertising
  • Social media recruitment

Op verschillende maar vooral de juiste kanalen wordt deze campagne uitgezet. Denk dan aan betaalde Google Advertenties, LinkedIn en Facebook/Instagramcampagnes. We kijken welke kanalen het beste bij de doelgroep aansluiten.

Jouw vacatures zijn straks ook beter vindbaar. Alle vacatureteksten worden ook SEO-geoptimaliseerd waardoor je naast de betaalde campagnes ook beter vindbaar bent binnen de Google zoekresultaten. Ook zijn jouw vacatures zichtbaar binnen Google Jobs.

Door het gebruik van employer branding trek continu nieuw talent aan en wordt jouw werkgeversimago versterkt. Laat in je content zien hoe fijn het is om bij jou te werken, hoe het personeel zich ontwikkelt en dat jij voor je werknemers klaarstaat. Dit zorgt voor een sterke reputatie.

Wij bereiken de doelgroep, jij selecteert de kandidaat

Voor jou is er geen enkel omkijken naar het wervingsproces. Wij zetten voor jou een optimale wervingscampagne uit en monitoren deze tussendoor en sturen bij waar nodig. De sollicitanten sturen wij door naar jouw mailbox of recruitmentsysteem. Het enige wat jij hoeft te doen is het selecteren van de beste kandidaat.

Hulp nodig bij job marketing?

Wij denken graag me je mee. Plan direct een eerste (online) kennismakingsgesprek in!
Plan een kennismaking

Heb je een vraag over iets anders? Bel ons op 024-2032004 of stuur een berichtje via de contactpagina.

Daan cirkel foto