Linkbuilding

Eén van de drie pijlers van zoekmachine vindbaarheid in autoriteit. Om deze waarden te bepalen worden er meerdere factoren meegenomen, waaronder de leeftijd van je domein, de populariteit (aantal externe links naar je website) en de grootte van je website. Met linkbuilding zoomen we in op populariteit.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links van andere sites naar jouw eigen website, maar ook het beheren van de inkomende links. Met linkbuilding ga je aan de slag met het opbouwen en vergroten van een zuiver linkprofiel. Linkbuilding heeft vaak een negatieve associatie door de oude tactieken die werden ingezet om zoveel mogelijk links (ook van slechte kwaliteit) te verzamelen. Dat soort praktijken worden snel door Google afgestraft. Relevantie = key!

Wat is het doel van linkbuilding?

Met linkbuilding wil je ervoor zorgen dat je meer relevante links naar je website krijgt. Daarbij is het belangrijk dat de website waar de link vandaan komt onder andere aansluit bij jouw website en dat deze zelf een goede autoriteit heeft. Dit zorgt uiteindelijk voor een sterk backlink profiel, wat weer resulteert in een hogere autoriteit.

Geïnteresseerd in een linkbuilding?

Robin denkt graag met je mee! Vul het formulier in of bel direct.

Vul hieronder je gegevens in

Robin Moors