Snapchat adverteren

Wil jij de jongere doelgroep bereiken? Dan is adverteren op Snapchat wat voor jouw bedrijf!

”Millennials en Gen Z bereiken? Navigeer door de razendsnelle wereld van adverteren met een swipe op Snapchat, waar verbeelding en connectiviteit samenkomen voor een unieke merkbeleving. ”

Julia

Wat is Snapchat?

Snapchat begon ooit als een sociale app waarbij je foto’s en video’s met leuke filters kunt delen met je vrienden. Inmiddels is het één van de grootste social media platformen en dan met name onder jongeren van 12 tot en met 25 jaar. Snapchat was dé voorloper met het delen van stories (24 uur zichtbare verhalen). Vele andere social media kanalen als Instagram en Facebook namen deze populaire vorm van content delen over.

2,7 miljoen
gebruikers in Nederland
55%
van de gebruikers is dagelijks actief
12-25 jaar
is de grootste leeftijdsdoelgroep die de app dagelijks gebruikt

Advertentiemogelijkheden van Snapchat

Op basis van doelgroeplijsten en demografische gegevens kunnen wij Snapchat advertenties tonen aan jouw doelgroep. Snapchat richt zich voornamelijk op Lifestyle targeting en er is enorm veel keuze daarin. Denk bijvoorbeeld aan Hipsters & Trendsetters, Familie vakantiegangers en Sneakerliefhebbers. Daarnaast is het ook mogelijk om te werken met look-a-like groepen en e-maillijsten. Ook retargeting behoort tot de opties dankzij de Snap pixel.

Snapchat is niet alleen goed voor je branding, maar kan ook heel goed werken voor concrete acties zoals leads, app installaties en klikken. Je kunt kiezen uit de volgende doelen:

  • Website bezoeken
  • Telefoongesprekken of berichten
  • App installaties
  • App bezoeken
Snapchat advertentievoorbeeld | Rijn IJssel

Snapchat kent 5 verschillende advertentievarianten. Benieuwd naar deze varianten? Lees er meer over in ons blog over Snapchat adverteren.

Wat kost adverteren in Snapchat?

Bij het starten van een Snapchat campagne is het mogelijk om een dagbudget of een totaal budget in te stellen. Je kan dan zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven. Het minimale dagbudget wat je moet besteden op Snapchat is €20.

Hulp nodig bij adverteren op Snapchat?

Wij denken graag me je mee. Plan direct een eerste (online) kennismakingsgesprek in!
Plan een kennismaking

Heb je een vraag over iets anders? Bel ons op 024-2032004 of stuur een berichtje via de contactpagina.

Daan cirkel foto