Home > Social media

Social media marketing

Bij social media marketing worden online marketing doelstellingen als online bereik, aankopen of websitebezoek gerealiseerd door het gebruik van social media netwerken.

Social media is een verzamelnaam voor alle online netwerken waarop gebruikers, zonder of met professionele redactie, content creëren. Interactie en dialoog tussen gebruikers zijn een van de belangrijkste kenmerken van dit communicatiemiddel.

Voordelen social media marketing

Het bereik op social media is groot. Dit maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om aanwezig te zijn op social media en ook zeer geschikt voor de inzet van online marketing. Enkele andere voordelen van social media marketing zijn:

 • Social media kanalen zijn zeer geschikt voor het opbouwen van een online community. Gebruikers kunnen jouw bedrijf gaan volgen, waardoor je een gratis bereik opbouwt en betrokkenheid creëert met je doelgroep.
 • Social media is zeer geschikt voor interactie met je doelgroep. Gebruikers komen op deze manier dichter bij jouw merk/bedrijf. Bovendien kunnen gebruikers vragen stellen waarop op een informele manier antwoord op kan worden gegeven. Dus ook nog goed voor klanttevredenheid!
 • Via social media kun je snel inspelen op de actualiteit. Is er bijv. een nieuw product beschikbaar? Via social media breng je jouw (potentiële) klanten als eerste op de hoogte.

Social media adverteren

Op diverse social media kanalen is het mogelijk om te adverteren. Het voordeel hiervan is dat de targeting zeer specifiek kan worden bepaald. Gebruikers van social media geven persoonlijke informatie op in hun account. Ook geven zij aan waarin zij geïnteresseerd zijn door het volgen van bepaalde pagina’s, merken en bedrijven. Dit kan worden gebruikt om je targeting te specificeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hieronder meer over onze social media marketing diensten.

Wat is jouw social media marketing strategie?

Wil je als bedrijf social media marketing inzetten? Dan is het belangrijk om een doordachte social media marketing strategie te hanteren. Wat wil je bereiken met social media marketing? Wie is je doelgroep? Welke social media kanalen zijn voor jouw doelgroep het meest geschikt? Wij stellen de juiste strategie voor je op!

Wij analyseren graag je huidige situatie en maken daarbij vrijblijvend een plan van aanpak voor een mogelijke social media campagne.

Neem gerust eens contact op met een van onze online marketeers of laat je gegevens achter via ons contactformulier.

Social media kanalen:

 • Facebook

  Meer dan 9 miljoen Nederlanders hebben een account op Facebook. Erg aantrekkelijk dus om op dit kanaal jouw product of dienst te promoten.

  Lees verder
 • Instagram

  Instagram is een populaire app waarop gebruikers foto’s kunnen plaatsen. Sinds 2012 is Facebook de eigenaar geworden van Instagram en is het mogelijk om op dit medium te adverteren.

  Lees verder
 • LinkedIn

  LinkedIn is het sociale netwerk dat zich richt op zakelijke professionals. Ben je actief in de B2B-markt of op zoek naar sollicitanten? Dan is LinkedIn adverteren zeer interessant!

  Lees verder
 • YouTube

  Met 8,6 miljoen unieke bezoekers per maand in Nederland is YouTube een goed medium om in contact te komen met je doelgroep!

  Lees verder
 • Pinterest

  Pinterest groeit hard in Nederland. In Nederland hebben ongeveer 3,5 miljoen mensen een Pinterest account, waarvan het grootste deel vrouw is. Sinds begin 2019 kan je ook adverteren op dit social media kanaal.

  Lees verder

Wil je meer weten?

Neem contact op