Social media

Bij social media marketing worden online marketing doelstellingen als online bereik, aankopen of websitebezoek gerealiseerd door het gebruik van social media netwerken.

Voordelen van social media marketing

Het bereik op social media is groot. Dit maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om aanwezig te zijn op social media en ook zeer geschikt voor de inzet van online marketing. Enkele andere voordelen van social media marketing zijn:

  • Social media kanalen zijn zeer geschikt voor het opbouwen van een online community. Gebruikers kunnen jouw bedrijf gaan volgen, waardoor je een gratis bereik opbouwt en betrokkenheid creëert met je doelgroep.
  • Social media is zeer geschikt voor interactie met je doelgroep. Gebruikers komen op deze manier dichter bij jouw merk/bedrijf. Bovendien kunnen gebruikers vragen stellen waarop op een informele manier antwoord op kan worden gegeven. Dus ook nog goed voor klanttevredenheid!
  • Via social media kun je snel inspelen op de actualiteit. Is er bijv. een nieuw product beschikbaar? Via social media breng je jouw (potentiële) klanten als eerste op de hoogte.

”Social media is dé plek om op een creatieve manier te laten zien waar jouw organisatie zich mee bezigt houdt. Dankzij de ontwikkelde targetting opties bereik jij jouw doelgroep met aantrekkelijke campagnes en merkuitingen.”

Marinda
Marinda cirkel foto

Specifiek targeten op jouw doelgroep

Op diverse social media kanalen is het mogelijk om te adverteren. Het voordeel hiervan is dat de targeting zeer specifiek kan worden bepaald. Gebruikers van social media geven persoonlijke informatie op in hun account. Ook geven zij aan waarin zij geïnteresseerd zijn door het volgen van bepaalde pagina’s, merken en bedrijven. Dit kan worden gebruikt om je targeting te specificeren.

Wat is jouw social media marketing strategie?

Wil je als bedrijf social media marketing inzetten? Dan is het belangrijk om een doordachte social media marketing strategie te hanteren. Wij stellen de juiste strategie voor je op, gebaseerd op onderstaande vragen:
Wat wil je bereiken met social media marketing?
Wie is je doelgroep?
Welke social media kanalen zijn voor jouw doelgroep het meest geschikt?

Hulp nodig bij jouw social media?

Wij denken graag me je mee. Plan direct een eerste (online) kennismakingsgesprek in!
Plan een kannismaking

Heb je een vraag over iets anders? Bel ons op 024-2032004 of stuur een berichtje via de contactpagina.

Daan cirkel foto

Wij draaien social campagnes voor o.a.