Home > Social media > Instagram adverteren

Instagram adverteren

Instagram is een populaire app waarop gebruikers foto’s kunnen plaatsen. Het bedrijf bestaat pas sinds 2010, maar heeft een enorme groei doorgemaakt in het aantal gebruikers. Sinds 2012 is Facebook de eigenaar geworden van Instagram.

Wereldwijd gebruiken ruim 400 miljoen mensen Instagram maandelijks. In Nederland zijn er ongeveer 2,1 miljoen Instagram gebruikers waarvan er 1 miljoen dagelijks gebruik maken van het sociale medium. Voornamelijk jongeren zijn actief op Instagram: 90% hiervan is onder de 30 jaar.

Adverteren op Instagram

Wil je een jongere doelgroep bereiken, dan is Instagram een perfect medium. Wil je mensen bereiken die interesse hebben in voetbal of mensen die binnenkort jarig zijn? De targeting mogelijkheden zijn eindeloos! Adverteren op Instagram verloopt via het advertentieaccount van Facebook. Dit betekent dat je ook dezelfde targeting mogelijkheden kunt gebruiken als bij Facebook adverteren. Op deze manier kan je advertenties tonen aan een specifieke doelgroep. Omdat Instagram gericht is op beeld, is het de ideale tool voor de branding van je bedrijf of voor het promoten van je producten.

Wanneer je een nieuwe foto plaatst op Instagram is het niet mogelijk om hierbij een link te plaatsen, je moet altijd verwijzen naar je profiel (bio) en daar de link in plaatsen. Onhandig nietwaar? Door te adverteren op Instagram is dit probleem opgelost! Bij een advertentie wordt namelijk een call to action getoond.

Lees hier ons blog artikel over alle ins en outs over Instagram adverteren

Voordelen Instagram adverteren:

  • Volledig gericht op beeld
  • Groot bereik, ook in Nederland
  • Gericht op mobiel
  • Tal van targeting mogelijkheden vanuit Facebook. Op deze manier kun je mensen mobiel bereiken met visueel beeldvullende advertenties.

Instagram bedrijfsprofiel

Voor bedrijven is het mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken op Instagram. Een voordeel hiervan is dat je statistieken kan inzien en is er meer informatie over je volgers beschikbaar. Lees meer over de voordelen van een Instagram bedrijfsprofiel en hoe je dit kan instellen in ons blog (Instagram bedrijfsprofiel aanmaken).

Geïnteresseerd in adverteren via Instagram?

Wij analyseren graag je huidige situatie en maken daarbij vrijblijvend een plan van aanpak voor een mogelijke Instagram campagne.

Neem gerust eens contact op met een van onze online marketeers of laat je gegevens achter via ons contactformulier.

Wil je meer weten?

Neem contact op