SEO

Jouw website hoger in Google? Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een middel om de natuurlijke vindbaarheid van jouw website in Google te verbeteren, waardoor het bezoekersaantal zal groeien. Onyourline is dé SEO specialist uit Nijmegen.

Zoekmachine optimalisatie | SEO

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO optimalisatie genoemd. SEO staat voor Search Engine Optimization. Waarop zoekt jouw doelgroep in Google? Dit stellen we vast in een zoekwoordonderzoek. Er zijn meerdere factoren van invloed op de zoekmachine vindbaarheid van een website:

  • Wat is de online populariteit van de webpagina? Dit wordt onder andere bepaald door de leeftijd van het domein (webadres) en de aan- of afwezigheid van externe links die verwijzen naar jouw website.
  • Voordat een website gevonden kan worden in Google, moet de website eerst goed gelezen kunnen worden door de zoekmachine. Dit wordt indexeren genoemd. Om de website goed te kunnen indexeren, is het belangrijk dat de techniek van de website goed opgebouwd is.
  • Een website met een goede inhoud is beter vindbaar voor zoekmachines. Voornamelijk de teksten en afbeeldingen op een website kunnen voor een goede inhoud zorgen. Belangrijk is dat je rekening houdt met waar jouw doelgroep naar zoekt.
SEO Nijmegen
SEO Nijmegen (lokale vindbaarheid)
Voorbeeld: ’t Zotte Lemke

SEO tips in 2020

Lees ons meest actuele blog met daarin 11 SEO tips voor het schrijven van een goede landingspagina!

Gebruikerservaring: gebruiker blij, Google blij

Naast bovenstaande punten heeft de gebruikerservaring van de bezoeker een belangrijke rol in de ranking van Google. Een website moet snel en makkelijk werken, op elk apparaat en platform. Google maakt gebruik van Mobile-First Indexering. Dit houdt in dat de contact van je mobiele pagina’s als eerste gebruikt wordt bij het indexeren en wordt gezien als belangrijkste content. Het is dus belangrijk dat je website mobile-proof is!

Rich Results: leg dat eens uit?

De zoekresultaten in Google wordt steeds rijker. Voorheen werden alleen maar algemene zoekresultaten getoond met tekst en een link, maar dat is verleden tijd. De zoekresultaten worden verrijkt met beeld, extra links, video’s en zogeheten featured snippets. Featured snippets zijn uitgelichte zoekresultaten bovenaan in Google. Erg handig voor de zoeker, want deze resultaten geven direct antwoord op de zoekopdracht. Om ook in de featured snippet terecht te komen is het belangrijk dat jouw data op een bepaalde manier gecategoriseerd is. Dit zorgt ervoor dat Google ze makkelijk kan indexeren.

Hoe word je lokaal in Nijmegen beter vindbaar?

Het is belangrijk dat je aan Google laat zien dat je in Nijmegen gevestigd bent en lokaal actief bent. Dit kan met een goed ingerichte Google Maps pagina en een duidelijke adresvermelding op je website.

Hoe kan Onyourline helpen bij SEO?

Met een relatief klein team van 8 specialisten zijn wij dag in dag uit bezig met het beter vindbaar maken van websites van onze klanten. Betrokken, korte lijntjes en op de hoogte van alle ontwikkelingen, dat is waar wij voor staan!

Wat kost SEO?

De kosten van SEO zijn sterk afhankelijk van de omvang van de website, hoeveel concurrentie er is en op hoeveel zoektermen je vindbaar wil zijn. Daarom wordt er altijd een offerte op maat gemaakt.

Hoe kan ik zien hoe goed ik vindbaar ben?

Met diverse tools kun je alle prestaties inzichtelijk maken. Vervolgens kun je zelf een dashboard ontwikkelen met Google Data Studio. Hierin kun je alle prestaties bundelen tot één overzicht.

Benieuwd hoe jouw website er voor staat?

Vul hier je gegevens in en wij maken vrijblijvend een scan of je website er klaar voor is!

Website SEO analyse aanvragen

Ivo Laisina

Deze klanten hebben wij organisch beter vindbaar gemaakt: