Online vindbaarheid

Hoog scoren in Google? Zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO, is een middel om de online vindbaarheid van jouw website op natuurlijke wijze te verbeteren. Hierdoor wordt je niet alleen vaker vertoond in Google, maar zal het bezoekersaantal op jouw website groeien.

Zoekmachine optimalisatie | SEO Nijmegen

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO is een verzamelnaam voor alle processen die plaatsvinden om de organische vindbaarheid van jouw website hoog laten scoren in zoekmachines. Om hoog te scoren moet jouw website een aantal punten op orde hebben. De content van je pagina’s moet SEO-proof teksten bevatten die voldoen aan de criteria van de zoekmachines, de techniek moet in orde zijn en je website moet online autoriteit hebben.

Waarop zoekt jouw doelgroep in Google? Dit stellen we vast in een zoekwoordonderzoek. Er zijn meerdere factoren van invloed op de zoekmachine vindbaarheid van een website:

  • Wat is de online autoriteit van jouw webpagina? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Onder andere bepaalt de leeftijd van het domein (webadres) en de aan- of afwezigheid van externe links die verwijzen naar jouw website hoe autoritair hij is.
  • Voordat Google een website kan vinden moet de website eerst goed leesbaar zijn. Dit heet indexeren. Om een website goed te kunnen indexeren, is het belangrijk dat er een goede opbouw in de techniek van de website zit.
  • Een website met een goede content is beter vindbaar voor zoekmachines. Dit betekent dat teksten en afbeeldingen de juiste informatie moeten bevatten. Verbeter je dit? Dan word je beloont met een hogere ranking in zoekmachines.

Voorbeeld: SEO Nijmegen

SEO Nijmegen
SEO Nijmegen (lokale vindbaarheid)
Voorbeeld: ’t Zotte Lemke

SEO tips in 2021

Lees ons meest actuele blog met daarin 11 SEO tips voor het schrijven van een goede landingspagina!

Gebruikerservaring: gebruiker blij, Google blij

Naast bovenstaande punten heeft de gebruikerservaring van de bezoeker een belangrijke rol in de ranking van Google. Een website moet snel en makkelijk werken, op elk apparaat en platform. Google maakt gebruik van Mobile-First Indexering. Dit houdt in dat de contact van je mobiele pagina’s als eerste gebruikt wordt bij het indexeren en wordt gezien als belangrijkste content. Het is dus belangrijk dat je website mobile-proof is!

Rich Results: leg dat eens uit?

De zoekresultaten in Google wordt steeds rijker. Voorheen werden alleen maar algemene zoekresultaten getoond met tekst en een link, maar dat is verleden tijd. De zoekresultaten worden verrijkt met beeld, extra links, video’s en zogeheten featured snippets. Featured snippets zijn uitgelichte zoekresultaten bovenaan in Google. Erg handig voor de zoeker, want deze resultaten geven direct antwoord op de zoekopdracht. Om ook in de featured snippet terecht te komen is het belangrijk dat jouw data op een bepaalde manier gecategoriseerd is. Dit zorgt ervoor dat Google ze makkelijk kan indexeren.

Hoe word je lokaal in Nijmegen beter vindbaar?

Het is belangrijk dat je aan Google laat zien dat je in Nijmegen gevestigd bent en lokaal actief bent. Dit kan met een goed ingerichte Google Maps pagina en een duidelijke adresvermelding op je website.

Hoe kan Onyourline helpen bij SEO?

Met een relatief klein team van 12 specialisten zijn wij dag in dag uit bezig met het beter vindbaar maken van websites van onze klanten. Betrokken, korte lijntjes en op de hoogte van alle ontwikkelingen, dat is waar wij voor staan!

Wat kost SEO?

De kosten van SEO zijn sterk afhankelijk van de omvang van de website, hoeveel concurrentie er is en op hoeveel zoektermen je vindbaar wil zijn. Daarom wordt er altijd een offerte op maat gemaakt.

Hoe kan ik zien hoe goed ik vindbaar ben?

Met diverse tools kun je alle prestaties inzichtelijk maken. Vervolgens kun je zelf een dashboard ontwikkelen met Google Data Studio. Hierin kun je alle prestaties bundelen tot één overzicht.

Benieuwd hoe jouw website er voor staat?

Vul hier je gegevens in en wij maken vrijblijvend een scan of je website er klaar voor is!

Website SEO analyse aanvragen

danny valks

Deze klanten hebben wij organisch beter vindbaar gemaakt: