SEO

Jouw website hoger in Google? Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een middel om de natuurlijke vindbaarheid van jouw website in Google te verbeteren, waardoor het bezoekersaantal zal groeien. Onyourline is dé SEO specialist uit Nijmegen.

Zoekmachine optimalisatie | SEO

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO optimalisatie genoemd. SEO staat voor Search Engine Optimization. Waarop zoekt jouw doelgroep in Google? Dit stellen we vast in een zoekwoordonderzoek. Er zijn meerdere factoren van invloed op de zoekmachine vindbaarheid van een website:

  • Wat is de online populariteit van de webpagina? Dit wordt onder andere bepaald door de leeftijd van het domein (webadres) en de aan- of afwezigheid van externe links die verwijzen naar jouw website.
  • Voordat een website gevonden kan worden in Google, moet de website eerst goed gelezen kunnen worden door de zoekmachine. Dit wordt indexeren genoemd. Om de website goed te kunnen indexeren, is het belangrijk dat de techniek van de website goed opgebouwd is.
  • Een website met een goede inhoud is beter vindbaar voor zoekmachines. Voornamelijk de teksten en afbeeldingen op een website kunnen voor een goede inhoud zorgen. Belangrijk is dat je rekening houdt met waar jouw doelgroep naar zoekt.
SEO zoekresultaten voorbeeld
SEO zoekresultaten voorbeeld Nu Baanpermissie Halen & Nu GVB Halen

SEO tips in 2020

User experience

Naast bovenstaande punten heeft de gebruikerservaring van de bezoeker een belangrijke rol in de ranking van Google. Een website moet snel en makkelijk werken, op elk apparaat en platform. Google maakt gebruik van Mobile-First Indexering. Dit houdt in dat de contact van je mobiele pagina’s als eerste gebruikt wordt bij het indexeren en wordt gezien als belangrijkste content. Het is dus belangrijk dat je website mobile-proof is!

Structured Data

De zoekresultaten in Google wordt steeds rijker. Voorheen werden alleen maar algemene zoekresultaten getoond met tekst en een link, maar dat is verleden tijd. De zoekresultaten worden verrijkt met beeld, extra links, video’s en featured snippets. Featured snippets zijn uitgelichte zoekresultaten bovenaan in Google. Erg handig voor de zoeker, want deze resultaten geven direct antwoord op de zoekopdracht. Om ook in de featured snippet terecht te komen is het belangrijk dat jouw data op een bepaalde manier gecategoriseerd is. Dit zorgt ervoor dat Google ze makkelijk kan indexeren.

Meer SEO tips ontvangen? Wij brengen je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen! Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd hoe jouw website er voor staat?

Vul hier je gegevens in en wij maken vrijblijvend een scan of je website er klaar voor is!

Website SEO analyse aanvragen

Esmee Maassen Onyourline

Deze klanten hebben wij organisch beter vindbaar gemaakt: