Zoekwoordonderzoek

Een zoekwoordonderzoek zorgt ervoor dat jouw website op de juiste zoekwoorden gevonden wordt. Op deze manier trek je de juiste bezoekers op het juiste moment.

Voorafgaand aan de zoekmachine optimalisatie starten we met een zoekwoordonderzoek. Op welke zoekwoorden zoeken jouw potentiële klanten in zoekmachines? Op welke zoekwoorden wil je gevonden worden? Op basis van de uitkomst van deze analyse stellen we de huidige vindbaarheid vast in een 0-meting. Vervolgens starten we met de zoekmachine optimalisatie.

”Weet waar je op inspeelt voordat je begint met SEO. Starten met een zoekwoordonderzoek is essentieel, het geeft inzichten in de zoekintenties. ”

Noa
Noa cirkel foto

Wat is een zoekwoordonderzoek?

Een zoekwoordonderzoek maken wij door middel van één van onze tools. Hiermee krijgen wij inzicht in de populairste zoekwoorden; hoe vaak wordt er op gezocht, zit er veel concurrentie op en zijn er (betere) alternatieven? De analyse zetten we een een overzichtelijk bestand die wij graag met de klant bespreken. Zo komen we samen uit op een aantal focuswoorden waarmee we de website gaan SEO optimaliseren.

Zoekwoordonderzoek criteria 

Bij een zoekwoordonderzoek worden zoekwoorden beoordeeld op een aantal factoren.

  • Het maandelijkse zoekvolume wordt vaak gezien als een van de belangrijkste factor.
  • Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt hoeveel concurrentie op het bepaalde zoekwoord zit. Hierbij kan je denken aan het aantal vindbare pagina’s in Google waarbij het zoekwoord in de paginatitel of URL zit. 
  • Naast zoekwoorden, zijn zoekvragen ook erg interessant om mee te nemen. Deze kan je vervolgens als structured data meegeven aan Google Tag Manager. Dit vergroot niet alleen je vindbaarheid, maar ook je zichtbaarheid.

Waarom is een zoekwoordonderzoek?

Een zoekwoordonderzoek is een goede basis voor een SEO. Door het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek kom je erachter hoe en waar de doelgroep naar zoekt, zo kom je erachter wat voor jouw bedrijf belangrijk is om op te focussen. Zoekt men bijvoorbeeld naar het probleem, of zijn ze al op zoek naar een oplossing? Met een zoekwoordonderzoek ontdek je op welke manier jouw (potentiële) doelgroep op zoek gaat in Google. 

Hulp nodig bij een zoekwoordonderzoek?

Wij denken graag me je mee. Plan direct een eerste (online) kennismakingsgesprek in!
Plan een kennismaking

Heb je een vraag over iets anders? Bel ons op 024-2032004 of stuur een berichtje via de contactpagina.